12 Eylül 2008 Cuma

Lahana Sarmasi

Ikinci gun jet lag sebebiyle 14 saat kadar uyudugumuz icin oglen 3e dogru uyandik. Evdeki herkes dogal olarak uyanmisti. Tembel Turk imajini daha ilk gunden verdik. Akiko bizi belediyeye goturdu resmi islerimiz icin. Ilk gunler hersey cok karmasik geliyor. Akiko olmasa nasil hallederdik o kadar seyi bilmiyorum..



Arabalar burda cok dar. Kucucuk arabalarin yanisira normal modellerin de Japonya'ya ozel dar uretimleri var. Yer yok rahat sigsin diye yine.
Yollar cok duzenli ve temiz. Sacmasapan yerlerden donus yapiyorlar ya da bir suru trafik lambasi olmayan yer var ama yine de bir karisiklik olmuyo herkes birbirini sakin sakin bekliyor.

Bu da Akiko'nun arabasi. Biraz fazla kucuk ama cok rahat sigiliyor.




Ayrica taksi soforleri takim elbiseye benzer uniforma giyiyorlar. Bazilari beyaz eldiven bile takiyor. Bu manzarayi gordukten sonra gozlerim artik hep beyaz eldivenli taksi soforlerini ariyor.





Aksam yemekten sonra kimono giyme istegimizi belirttik Akiko'nun anneannesine. Dus alin oyle giyin dedi. Kisisel algilamak istemedik. Evlerinde milyonlarca kimono var. Kimonolari boyle ince kagittan paket gibi seylerde sakliyorlar.


Kimono kat kat birsey. Bayagi bi surdu giymesi. Akiko'nun anneannesi ozenle giydirdi. Tam bitti derken bir bakiyordum elinde yeni bir iple kurdelayla falan beliriveriyordu. Lahana sarmasi olup hareket etme ozgurlugu beklememek gerek. Oturulmuyor bile cok rahatsiz birsey. Geysalar onun icinde nasil dans ediyorlarmis anlam veremedim. Ama yine de superdi.

Hiç yorum yok: